A KIADÓRÓL

A Presscon Kiadó megalakulása óta eltelt 17 évben közel 60 ismeretterjesztő és gyermekújság, kiadványsorozat magyar változatainak készítésében vett részt. Legfontosabb partnere a lengyel Media Service Zawada Ltd. magyarországi kiadója, mely nagymúltú, európai cégcsoportok – többek között a De Agostini Polska Sp. z o.o. – nagysikerű magazinsorozataival ismertette meg a hazai közönséget.

1998-ban indult, és a magyar sajtópiac első és talán napjainkig legsikeresebb ismeretterjesztő magazinja, A Tudás Fája hetilap (kiadója, jogtulajdonosa a brit Marshall-Cavendish Ltd.).

A különböző tematikájú magazinokban páratlan fotókkal, egyedi illusztrációkkal, pontos adatokkal, tényekkel, különleges információkkal gazdagon ellátott írások olvashatók. A lap- számokhoz mellékelt elemeket vagy alkatrészeket összeállítva, összeszerelve a sorozatok
végére teljesen felépül például az emberi test csontvázának kicsinyített mása, illetve kézbe fogható a különleges kivitelű és szépségű, távirányítású versenyautó-modell, amely az eredeti gépcsoda élethű másolata.

Az elmúlt években a De Agostini Polska a nagy nemzetközi szerkesztőségekkel, hatalmas képarchívumokkal rendelkező szellemi műhelyek kiadványaival folyamatosan bővíti a magyar újságpiac ismeretterjesztő lapkínálatát.

A magyar kiadások szövegeinek fordítása, szerkesztése, szakmai lektorálása és dtp-munkája a PressCon-nál dolgozó kollégák munkája.

A Presscon alapítói 1996-ban: Barabás Terézia, Rényi András,
Susán Pál.
A kiadó partnerei: Danubius Hotels NyRt., De Agostini Polska, Magyar Nemzeti Bank,
Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társasága, Magyar-Fodrász Kozmetikus Egyesület, Matáv, Media Service Zawada Kft., Novartis, Park Kiadó, Írisz 2003 Könyvkiadó,
Pesti Első Telefontársaság